NorgeRekordstort antall søkere til Forsvaret

Thorstein Korsvold19/04/201834 min
Undervisning ved Forsvarets høyskole. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

Antallet søkere til bachelorutdanning i Forsvaret er fordoblet. Sjefen for Forsvarets høgskole, Louise Dedichen, mener tallene motbeviser bekymring knyttet til omleggingen av utdanningssystemet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I 2016 søkte 1174 personer personer til bachelorutdanningene ved Forsvarets høgskole. I år er tallet 2302, altså nær en fordobling. Det er en god nyhet, mener forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

– Personellet er vår viktigste ressurs, og jeg er meget tilfreds med at Forsvaret oppfattes som et attraktivt sted å jobbe, sier Bruun-Hanssen

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.