Norge— Kan svekke tilliten til LMU

Utredningsleder brigader Aril Brandvik og forsvarssjef admiral Haakon Stephen Bruun-Hanssen presenterte statusrapport for Landmaktsutredningen på et møte i Litteraturhuset i Oslo mandag 19. juni 2017. Foto: FREDRIK NAUMANN/FELIX FEATURES

Landmaktutredningen (LMU) er blitt løpende orientert om strukturstudien for Heimevernet, som konkluderer med at det er behov for minst 14.000 til 18.000 flere HV-soldater enn det regjeringen legger opp til. At LMU ikke har hensyntatt dette i sin statusrapport er egnet til å svekke tilliten til konklusjonene, mener generalsekretær for Landsrådet for Heimevernet, Jørgen Roaldset.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

LMU slo nemlig fast i sin statusrapport, som ble lagt fram 19. juni i år, at det ikke er behov for flere . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.