EuropaKnivsiktet i Reading kjent av MI5

NTB22/06/20203 min

Mannen som er siktet for knivangrepet i Reading i Storbritannia, var kjent av den britiske sikkerhetstjenesten MI5, opplyser sikkerhetskilder til BBC.

Mannen som britiske medier navngir som libyskfødte Khairi Saadallah (25), ble pågrepet på stedet rett etter knivangrepet lørdag kveld.

Kilder opplyser til BBC at Saadallah kom i MI5s søkelys i 2019 etter at de fikk informasjon om at han hadde planer om å reise til Syria. MI5 skal ha gransket Saadallah og konkludert med at det ikke forelå en genuin trussel eller umiddelbar fare knyttet til ham.

Saadallah skal ha kommet til Storbritannia i 2012.

Trolig terror

Politiet etterforsker saken som en terrorhandling og sier gjerningsmannen trolig var alene om angrepet. Trusselnivået i Storbritannia er ikke blitt hevet som følge av knivangrepet.

Men selv om terrorisme regnes som det mest sannsynlige motivet, vil ikke politiet utelukke andre mulige forklaringer, sier Neil Basu, som leder det britiske antiterrorpolitiet.

Tre mennesker ble drept og tre andre alvorlig såret i angrepet, som skjedde i en park i byen Reading lørdag kveld.

En av de sårede er utskrevet fra sykehus mens de to andre fortsatt fikk behandling søndag.

Et av ofrene var en lærer

Politiet har ennå ikke formelt identifisert de drepte, men ifølge Daily Mail er en av dem James Furlong, som jobbet som historielærer ved en skole i Wokingham.

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han er forferdet over knivangrepet i byen Reading og sier regjeringen er klar til å gjøre endringer i loven dersom det er behov for det.

– Det vil vi ikke nøle med, sier han ifølge Reuters.

Stukket ned bakfra

Vitner som så angrepet i parken, har fortalt om en mann som kom opp til en gruppe mennesker og tilsynelatende helt umotivert begynte å stikke dem ned bakfra.

En rekke videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser flere personer som lå urørlig på bakken mens andre drev gjenopplivningsforsøk på dem etter knivstikkingen.

Byen Reading ligger 6 mil vest for London og har over 200.000 innbyggere. I parken var det en demonstrasjon mot rasisme noen timer før angrepet, men politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom demonstrasjonen og knivdrapene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.