USABolton: USA settes i fare om Trump blir gjenvalgt

NTB22/06/20203 min

John Bolton sier president Donald Trump er svært skadelig for USA, og at høstens valg er siste mulighet til å beskytte landet mot ham.

– Jeg håper han vil bli husket som en énperiodespresident som ikke kastet landet inn i en nedadgående spiral vi i ikke kan komme ut av, sier president Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver i et intervju med ABC News.

Bolton sier han er helt sikker på at landet kan komme seg videre fra én periode, men at to kan bli for mye.

«Makeløst uvitende»

I intervjuet og i boka «The Room Where It Happened», som slippes tirsdag, karakteriserer Bolton Trump som «makeløst uvitende», og en som tar «uberegnelige» og «irrasjonelle» avgjørelser.

Ifølge Bolton er presidenten ikke i stand til å skille sine personlige og politiske interesser fra landets. I tillegg mener Bolton at han lar seg manipulere av andre statsledere.

Vil stemme på Biden

Bolton sier han vil stemme på Joe Biden ved høstens presidentvalg.

Bolton sier i et intervju med The Daily Telegraph at han stemte på Trump i 2016.

– Etter å ha sett presidenten på nært hold, kan jeg ikke gjøre det igjen. Jeg er bekymret for landet mitt, og han representerer ikke den republikanske saken jeg ønsker å støtte, sier han i intervjuet.

Bolton var Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver fra mars 2018 til april 2019. Før han tjenestegjorde i Trump-regjeringen, hadde han sentrale stillinger da både far og sønn George Bush var president.

Senere har han vært tilknyttet konservative tankesmier og kommentert politikk på TV-kanalen Fox News. Han er kjent som en republikansk hauk, og støttet både invaderingen av Irak i 2003 og skrotingen av atomavtalen med Iran.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.