NorgeAnalyseKNM Helge Ingstad fryktet å gå på grunn

Øygarden 20181112. KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden etter fartøyet i forrige uke kolliderte med et tankskip og dikk store skader. Foto: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

ANALYSE: Mannskapet på KNM Helge Ingstad ble overrasket over at tankskipet Sola TS lå langt babord i Hjeltefjorden, i det fregattmannskapet opplevde som sørgående del av leia. Mannskapet turde ikke manøvrere vest for tankskipet, av frykt for å grunnstøte på flere kjente grunner ute i fjorden. Resultatet ble atskillig verre.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

«Sola TS lå i Helge Instads del av leia», sier en norsk fregattoffiser til Aldrimer.no etter å ha snakket med mannskapet som var ombord i KNM Helge . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.