NATOKrever at Tyrkia forklarer jihadister i Aserbajdsjan

NTB02/10/20202 min

Frankrikes president Emmanuel Macron krever at Tyrkia forklarer det som han sier er jihadister som har tatt seg inn i Nagorno-Karabakh, og han ber Nato granske.

– En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne oppførselen fra et Nato-medlem, sa Macron natt til fredag etter at EU-toppmøtet i Brussel var over.

Ber om forklaring

– Frankrikes svar er å spørre Tyrkia om en forklaring om dette, sa Macron.

Macron hevdet torsdag at syriske jihadistkrigere har tatt seg inn i konfliktområdet i Nagorno-Karabakh via Tyrkia.

Han hevder etterretningsinformasjon viser at det dreier seg om 300 krigere fra det han kaller jihadistgrupper i Aleppo i Syria, har dratt via den tyrkiske byen Gaziantep og videre til Aserbajdsjan.

Krigerne identifisert

– Disse krigerne er kjent, sporet og identifisert, hevdet Macron, som la til at han kommer til å ringe til sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan de nærmeste dagene.

Armenia har anklaget Tyrkia for å ha sendt leiesoldater for å støtte Aserbajdsjan. Tyrkia er alliert med Aserbajdsjan.

Separatister av armensk opphav har, med støtte av myndighetene i Armenia, trappet opp kamphandlingene med aserbajdsjanske styrker. Siden søndag er det meldt om minst 100 drepte.

Nagorno-Karabakh er en utbryterregion med i hovedsak armensk-etniske innbyggere, som erklærte seg uavhengig fra Aserbajdsjan etter at jernteppet falt. Det er imidlertid ikke anerkjent som uavhengig av noen land.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.