NorgeKrever kompensasjon for valutatap

Thorstein Korsvold26/01/20175 min
SKJOLDKLASSEN: KNM Skjold var den første av i alt seks nye korvetter Norge fikk i årene 2010–2013. Foto: CHRISTOPHER RØED/FORSVARET

Både Senterpartiet og Venstre mener Forsvaret bør kompenseres når de påføres store valutatap. Tre år på rad, i 2014, 2015 og 2016, har Forsvaret fått enorme merkostnader på grunn av den svake kronen. – Slik kan det ikke fortsette, sier Liv Signe Navarsete.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Som aldrimer.no tidligere har fortalt, var det dramatiske tilstander for norsk økonomi fra høsten 2014. Både oljeprisen og kronekursen stupte. For Forsvarets del var en av konsekvensene at de fikk mye mindre for pengene når varer og tjenester skulle kj . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.