NorgeKritisk til sammensetning av koronautvalg

NTB19/05/20203 min

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er kritisk til utvalget som skal se på de økonomiske effektene av koronapandemien, og etterlyser geografisk mangfold.

Utvalget, som ledes av tidligere statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) i Finansdepartementet, skal se på hvordan viruset påvirker norsk økonomi fram mot 2020.

Etterlyser bredde

Vedum sier til Nationen at det er viktig at et slikt utvalg kjenner Norge godt og påpeker 12 av de 16 i utvalget har tilhold på det sentrale Østlandet.

– Næringsstrukturen i Finnmark er ikke den samme som i Oslo-området. Det samme med Sogn og Fjordane og Vestfold. Du trenger begge perspektivene. De må kjenne de forskjellige næringene langs kysten, og ikke bare det fagøkonomiske, sier Vedum, og legger til at det er typisk at slike utvalg fylles med økonomer fra Handelshøgskolen og Blindern.

Dyktige medlemmer

Han påpeker at utvalget består av dyktige folk, men at han ønsket mer variasjon.

– Det er ikke at dette ikke er svært kompetente folk, for det er det. Men du trenger ulike perspektiv. Du kan ha finansmegleren, men du må også ha den lokale næringslivslederen, sier Vedum.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) påpeker at utvalget skal hente innspill fra hele landet og kaller kritikken fra Vedum dum.

– Ingen betviler fagligheten og innsikten til utvalget, derfor blir denne kritikken fra Vedum rett og slett for dum, sier Helleland til Nationen.

Tiltak for verdiskaping

På grunnlag av sine analyser og beskrivelser skal utvalget foreslå målrettede tiltak for økt verdiskaping. Analysene skal leveres samlet som en utredning (NOU) med frist første kvartal 2021.

Tidligere har regjeringen oppnevnt et utvalg som skal se på de samfunnsøkonomiske følgene av pandemien. Dette utvalget blir ledet av økonomiprofessor Steinar Holden.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.