Norge— Landmakten er ikke på vent

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/06/rein1-1-1280x854.jpg

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener det er helt feil at landmakten står på vent. Statsråden slår fast at det nå kjøpes inn reservedeler og gjøres et arbeid for å skru sammen norske stridsvogner, slik at disse skal kunne være i drift fram til 2025 eller lenger.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Kritikere av regjeringens forsvarspolitikk og prioriteringer peker på at viktige avklaringer for framtidens landmakt gjenstår, to år inne i gjeldende langtidsplan for Forsvaret i perioden 2017-2020.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.