NorgeLettet over Manshaus-dom

NTB12/06/20202 min
21 ÅRS FORVARING: Terror- og drapstiltalte Philip Manshaus (bildet) ble torsdag dømt til 21 års forvaring av Asker og Bærum tingrett. Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Medlemmene i Al-Noor-moskeen i Bærum hvor Philip Manshaus gikk til angrep i august 2019 er lettet over dommen som falt i Asker og Bærum tingrett torsdag.

– Vi håper vi nå kan sette punktum og legge det bak oss og se fremover. Saken har preget medlemmene. Det har vært frykt som vi har måttet jobbe mye med, sier talsmann Waheed Ahmed i Al-Noor-moskeen til NRK.

21 års forvaring

Manshaus ble torsdag dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 14 år for å ha drept sin stesøster og for angrepet på moskeen.

– Som person er jeg ikke sint på denne terroristen. Jeg er glad for at vi har et juridisk system vi kan stole på og rettferdigheten vil seire, sier styremedlem Irfan Mushtaq, som kom til moskeen under angrepet.

Han etterlyser likevel at myndighetene gjør mer for å bekjempe rasisme og ekstreme ideologier.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.