USAMå si fra seg rett til å saksøke Trump for covid-19-smitte

NTB12/06/20202 min

Trump-støttespillere som skal på presidentens folkemøter framover, må fraskrive seg retten til å saksøke om de får covid-19 når de er på møtet.

Det framgår av Trumps valgkampnettsted. For å få registrere seg for det første av folkemøtene, som er i Tulsa, Oklahoma, fredag 19. juni, må Trump-tilhengere først signere en erklæring.

Må gi samtykke

– Ved å trykke «registrer» nedenfor, erkjenner du at det eksisterer en underliggende risiko for eksponering for covid-19 på et hvilket som helst offentlig sted der folk er til stede, heter det i teksten.

– Ved å delta på folkemøtet, påtar du og eventuelle gjester dere frivillig all risiko knyttet til eksponering for covid-19 og samtykker i å ikke holde Trump-kampanjen eller noen av dens tilknyttede selskaper, entreprenører eller ansatte ansvarlig, fortsetter teksten.

Gjenopptar folkemøtene

Den republikanske milliardæren kunngjorde onsdag at han gjenopptar sitt valgkampvaremerke – folkemøtene – og starter med møter i Oklahoma, Florida, Arizona og North Carolina fra neste fredag.

Han fikk umiddelbart kritikk for å gjøre dette og samle store folkemengder mens koronautbruddet fremdeles herjer flere steder i USA:

Ifølge Worldometer knytte mer enn 116.000 dødsfall i USA til covid-19 nå og nesten 2,1 millioner er smittet med viruset.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.