USAMarinegast etterforskes for skipsbrann

NTB27/08/20202 min

En marinegast etterforskes for ildspåsettelse etter storbrannen som oppsto om bord krigsskipet USS Bonhomme Richard i juli, ifølge kilder i marinen.

Brannen var en av de verste skipsbrannene marinen har opplevd i senere år, og etterforskningen har konsentrert seg om en marinegast fra skipet, opplyser kilder i marinen til The New York Times.

Det er likevel ikke avdekket noe motiv og ingen er så langt siktet. Det amerikanske forsvarsdepartementet og marinen har ikke ønsket å kommentere saken.

Ingen døde i brannen, men 68 militære og sivile brannmannskaper ble behandlet for røyk- og varmeskader.

Brannen oppsto 12. juli da skipet lå til kai ved en marinebase i San Diego. Mer enn 400 gaster og 16 skip i deltok i slukkingen av brannen, som det tok fire dager på slukke.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.