NorgeMener LMU er «mission impossible»

Thorstein Korsvold24/08/201717 min
Soldater fra HV-01 under lagførerkurs på Rygg. Foto: HANS KRISTIAN BERGAN/FORSVARET

«Mission impossible» sier Befalets Fellesorganisasjon (BFO) om landmaktutredningen. Norges offisersforbund (NOF) mener de forsvarsansatte ikke blir hørt, og at hovedavtalen brytes. Kritikken mot landmaktutredningen er hard fra dem som vet hvor skoen trykker.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Regjeringen har allerede, over tid, møtt tung motbør i forbindelse med den såkalte Landmaktutredningen. Kritikken har handlet om hemmelighold, at landmakten burde vært prioritert langt tidligere, og at de økonomiske rammene anses som svært trange.

Utredningen skal behandles av det nye Stortinget til høsten.

Nå har aldrimer.no fått tilgang til . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.