fbpx
 

NorgePartirunden: SV

Thorstein Korsvold24/08/201718 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/08/16183408563_ac5bfde1c4_o-1280x853.jpg

De er ikke akkurat regnet som Forsvaret beste venn i politikken. Men SV ville i år gi 800 millioner mer til landmakten og Sjøforsvaret enn regjeringen. Og flere deler av partiets forsvarspolitikk ser ut til å være spiselig for dem som vil styrke Forsvaret.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Historikken er litt vanskelig for SV. Den sosialistiske venstresiden har en lang tradisjon for skepsis til forsvar, våpen, NATO og innblanding i andre lands konflikter. Men det har skjedd noe de siste årene. SV står kanskje ikke like alene lenger i deler av sin tankegang . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 10. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.