NorgeEtterforsker nestenkollisjon før havariet

Erik Hattrem23/11/201816 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/11/rostein.jpg

Kapteinen på en norsk fraktebåt har forklart til Vest politidistrikt at han bare timer før KNM Helge Ingstad kolliderte med oljetankskipet Sola TS i Hjeltefjorden, møtte et mørklagt krigsskip i stor fart 1,6 nautiske mil vest for Florø. Passeringen, som skjedde onsdag kveld 7. november, endte nesten i kollisjon. 

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Klokken var rett før 21 på kvelden 7. november i år. Skipperen på den norske fraktebåten var på vakt på brua i farvannet 1,6 nautiske mil vest for Florø i Sogn og Fjordane.

Akkurat idet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.