VerdenMinst åtte sivile drept i flyangrep

NTB23/07/20202 min

Taliban-medlemmer og minst åtte sivile ble drept i et flyangrep i Herat-provinsen vest i Afghanistan, melder lokale myndigheter.

Guvernør Ali Ahmad Faqir Yar i Guzara-provinsen bekrefter overfor Reuters at minst åtte sivile er blant de drepte.

– 45 personer har blitt drept så langt i et flyangrep fra sikkerhetsstyrker i Zeyart Kham-området. Taliban-medlemmer var blant de drepte, sa han.

Det er uvisst hvor mange av de øvrige 37 personene som var sivile eller Taliban-medlemmer. I tillegg er flere personer såret.

En talsperson for Taliban opplyser at åtte sivile er drept og at tolv sivile er såret. Vedkommende sier at det var to luftangrep, noe som bekreftes av to lokale embetsmenn.

Amerikanske styrker i Afghanistan opplyser at de ikke deltok i angrepet.

Innbyggere i området sier til afghanske Tolo News at flyene etter først å ha bombet bryllupet, kom tilbake og angrep gjester som flyktet fra området. De forteller videre at det både er kvinner og barn blant de drepte og sårede.

Ifølge en talsperson for guvernøren i Herat-provinsen ble seks lokale Taliban-ledere drept og flere andre opprørere såret i angrepet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.