VerdenWHO slår tilbake mot USA

NTB23/07/20201 min

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus sier de avviser personangrep og ubegrunnede anklager i kjølvannet av USAs utenriksminister Mike Pompeos siste anklager.

Pompeo skal ha framsatt påstanden om at WHO er «kjøpt» av Kina under et møte med spesielt inviterte folkevalgte i London tirsdag, og han hevdet at anklagen mot WHO-sjefen er basert på solid etterretning, skriver The Times.

The Telegraph gjengir også Pompeos påstand om at Tedros «ble kjøpt av de kinesiske regjeringen».

– WHO er ikke kjent med en slik påstand, men vi avviser på det sterkeste personangrep og ubegrunnede påstander, sier WHO i en uttalelse.

De oppfordrer samtidig land til å rette oppmerksomheten mot å bekjempe pandemien.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.