USANektet Trump-leiren å tvitre

NTB06/08/202013 min
President Donald Trump arrives to speak at the Conservative Political Action Conference, CPAC 2020, at National Harbor, in Oxon Hill, Md., Saturday Feb. 29, 2020. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
FIKK IKKE TVITRE: President Donald Trumps kampanjekonto for bruk til presidentvalgkampen ble nektet å publisere flere innlegg på Twitter inntil et innlegg om barns koronaimmunitet ble fjernet. Her er Trump sammen med epidemiolog Anthony Fauci på en pressekonferanse i Det hvite hus 16. april i år. Foto: ALEX BRANDON/AP/NTB SCANPIX

Twitter nektet onsdag kampanjekontoen til USAs president Donald Trump å tvitre fram til et innlegg om barns påståtte koronaimmunitet ble fjernet.

Det skriver Washington Post.

I innlegget, som er blitt slettet, var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

Det samme innlegget ble tidligere onsdag fjernet fra Facebook, som i likhet med Twitter mener videoen i innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Facebook-talsmann Andy Stone oppga til NBC News at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

— Skamløs ensidighet

Trump-talskvinne Courtney Parella sier at Trump i videoen bare snakket om «det faktum at barn er mindre utsatt for koronaviruset».

– Nok en dag og nok et eksempel på Silicon Valleys skamløse ensidighet mot denne presidenten. Regelverket blir bare håndhevet i én retning, sier Parella i en uttalelse gjengitt av The Hill.

Trump og flere av hans meningsfeller har tidligere anklaget IT-gigantene for å ha en politisk slagside og drive sensur.

Har nølt med å fjerne innlegg

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

Selskapet har blitt kritisert for å ikke slå hardt nok ned på feilinformasjon på plattformen.

Facebook fjernet samme måned en annonse for Trumps valgkamp fordi den ble ansett for å fremme hat.

Annonsen inneholdt en omvendt trekant, et symbol som ligner umiskjennelig på symbolet som det tyske naziregimet brukte for å merke politiske fanger i konsentrasjonsleirer.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • motstander av alle autoritære politiske systemer

    07/08/2020 at 08:15

    At it-selskapene er partiske er vel ingen hemmelighet. Det kan lett påvises med noen søkerresultater. Ei heller er det noen hemmelighet at et stort flertall av journalistene befinner seg på venstresiden og at de krever retten til å «bestemme hva som er sant». Men det virkelig store problemet er at grensene for forskjellsbehandling flyttes hele tiden. Fremdeles er nettet så åpent at sensur og falske nyheter kan avsløres i løpet av noen sekunder. Men i det øyeblikk alt på internett blir underlagt venstresidens «sannhetskrav» tror jeg vi går en virkelig mørk tid i møte. Og de store nettselskapene kan med politkernes velsignelse innføre en slik regulering ganske raskt. Den nylige lekkede videoen av episoden som ble årsaken til opprøret i mange amerikanske byer burde få alle røde lamper til å blinke. Mannen satt foran rattet i en bil sterkt påvirket av en type narkotika som ofte nettopp svekker lungefunksjonen. Politimannen prøvde å vise så mye hensyn som han kunne men den kriminelle, berusede personen ble rebelsk. Vi lever i en tid hvor løgn blir sannhet og omvendt hvis det tjener venstresidenes agenda. Under hele den kalde krigen var alle glade for at vi ikke levde under det sovjettiske systemet. Men nå vokser de samme tendensene frem i vestlige land.

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.