EuropaStrammer inn, frykter ny koronabølge

NTB06/08/20202 min

I flere europeiske land skjerpes virusrestriksjonene, i frykt for en ny koronabølge skapt av økt reisevirksomhet i sommerferien.

I Hellas kaller myndighetene det for en «våkn-opp-uke», og de innfører strengere restriksjoner etter at landet har registrert 380 nye tilfeller så langt i august.

I Skottland er det gjeninnført strenge tiltak i og rundt Aberdeen, etter at en rekke nye tilfeller er påvist.

I Toulouse sørvest i Frankrike er det fra onsdag av obligatorisk å bruke munnbind i de travleste handlegatene og på de mest trafikkerte plassene. Ifølge franske myndigheter vil det i Paris og flere andre byer innføres lignende tiltak snart.

Også i Nederlands hovedstad Amsterdam er bruk av munnbind nå påbudt i enkelte områder der mange ferdes, blant annet i Red Light District. Også i havnebyen Rotterdam er det innført et lignende påbud. Tiltakene kommer som svar på mer hyppig koronasmitte i landet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.