USANi millioner kan ha vært koronasmittet i mars

NTB25/06/20202 min

Det fantes nesten 9 millioner tilfeller av covid-19 i USA allerede i begynnelsen av mars, ifølge amerikanske forskere.

Det er et langt høyere tall enn de knapt 2,4 millioner tilfellene av koronasmitte som hittil er registrert.

Forskerne baserer konklusjonen på en analyse av antallet personer som søkte pleie for influensalignende symptomer i USA i perioden 8. til 28. mars, men som verken hadde vanlig influensa eller en annen kjent infeksjon.

Ved å sammenligne antallet med et gjennomsnitt for samme periode de siste ti årene, kunne forskerne se en kraftig stigning, og ved hjelp av ytterligere analyser av blant annet utbredelsesmønster mener de å kunne knytte funnene til covid-19.

Resultatene sammenfaller på flere vis med en lignende analyse av sykdomsforløpet i Frankrike, skriver forskerne i sin artikkel som er publisert i tidsskriftet Science Translational Medicine og omtalt av blant andre CNN.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.