RusslandNistad: – Russland vinner propagandakrigen

Ole Dag Kvamme26/09/2017115 min
Pro-russiske stemmer samlet seg på møte i Helsinki i Finland mandag 25. september 2017 for å diskutere NATOs hybridkrig mot Russland. Russiske separatister fra Øst-Ukraina hadde en aktiv rolle i møtet. Foto: PRIVAT

– Selvsagt pågår en propagandakrig. Den holder Russland på å vinne, fordi de er ærligere. Vi lever jo i Norge i en totalitær stat, sier idéhistoriker Bjørn Nistad. En av begrunnelsene hans: NRK-lisensen.

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

Bjørn Nistad er en omstridt norsk idéhistoriker. Han har gjort seg kjent som en varm talsmann for den russiske presidenten Vladimir Putin, og er flere ganger kritisert for sin fascinasjon for det russiske regimet.

Mandag deltok han på seminar i Helsinki, for å snakke om hybridkrigføringen NATO driver med mot Russland, if . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.