NorgeNOF: Mobilt luftvern en løsning

Rune S. Alexandersen08/09/201629 min
NASAMS II: Her skyter luftvernsystemet NASAMS II på en drone med skarpe missiler under øvelse Sølvpil på Nordmela skytefelt på Andøya i mai 2016. Foto: MARTIN MELLQUIST/FORSVARETS MEDIESENTER

Norge har bare råd til permanent luftvern på en av flystasjonene i nord, og derfor må også overvåkingsflyene flyttes til Evenes av økonomiske og strategiske grunner, argumenterer regjeringen. Luftvernkapasiteter kan flyttes fra Evenes til Andøya ved behov, mener imidlertid nestleder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Behov for luftvern til å beskytte de nye kampflyene og overvåkingsflyene i nord er et av de nye momentene som brukes som argument for Evenes og mot Andøya.

Det blir for dyrt å bygge opp luftvernkapasitet begge plasser, mener Forsvarsdepartementet (FD), som . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.