NordenNorge sender koronamedisin til Sverige

NTB18/05/20201 min

Etter forespørsler fra den svenske helseministeren Lena Hallengren, sender Norge 2.600 enheter av en medisin som brukes for å behandle koronapasienter.

– Norge har fått en forespørsel fra svenske myndigheter om bistand, og Legemiddelverket har derfor tillatt parallelleksport av legemiddelet propofol til Sverige, sier Bent Høie til Dagbladet.

Narkosemiddel

Propofol er et narkosemiddel med kort halveringstid som gjør at man kan dosere den fortløpende mot puls og blodtrykk, skriver avisen.

Som følge av en helt annen smittesituasjon enn i Norge, med 3.679 dødsfall og over 30.000 smittede, har Sverige hatt mangel på middelet.

Blant annet ba svenske myndigheter veterinærer begrense bruken av bedøvelsesmiddelet i april.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.