USANy amerikansk spesialutsending til Arktis

NTB30/07/20202 min

Trump-regjeringen har utnevnt en ny amerikansk spesialutsending med ansvar for Arktis.

Stillingen har stått ledig i tre år, samtidig som regionens strategiske viktighet har ført til økende interesse fra blant andre Russland og Kina.

Lover større satsing

Diplomaten Jim deHart er utnevnt til stillingen, en kunngjøring som kommer etter at USAs utenriksminister Mike Pompeo i forrige uke lovet å øke USAs engasjement for Arktis. USA åpnet også tidligere i år et nytt konsulat på Grønland.

– USA har en avgjørende lederrolle på tema knyttet til Arktis i det internasjonale samfunnet. USA er forpliktet til arbeidet med å sørge for en fredelig region hvor amerikanske interesser er beskyttet, amerikansk territorium beskyttet og arktiske land samarbeider med å håndtere delte utfordringer, heter det i en uttalelse fra USAs utenriksdepartement.

DeHart har 28-års erfaring fra diplomatiet. Han har tidligere vært rangert som nummer to ved USAs ambassade i Oslo.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.