NorgeOperasjon «Heltemodig død»

Øvelse Bifrost i Finnmark. Mørklagt skyting med kunstig belysning. Rekylfri kanon 84 mm (RFK) skyter lysgranater og lyser opp målene for MG-3-skytteren, som tilhører MEK3 i Telemark bataljon. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET

Oppdraget til norske soldater i Finnmark er IKKE å forsvare landet. Det er fånyttes. Den norske forsvarsstrategien er at norske soldater skal dø på en så oppsiktsvekkende måte som mulig. Slik vil man øke sannsynligheten for at Norge får hjelp fra NATO. 

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det forteller sentrale forsvarskilder som har vært involvert på ulike nivåer i arbeidet med å etablere nytt planverk for forsvaret av Norge.

Dette planverket, som tidligere gikk under navnet OPLAN Norge, blir nå kalt JOINT Norway.

Selvmordsoppdrag

Det er spesielt soldatene som skal bemanne den . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.