NorgeSluttet å oppdatere forsvarsplan

For å kunne forsvare hele landet, må Forsvaret trene på ulike steder. Sotra byr på et krevende kystmiljø, til stor forandring fra geografien i Indre Troms og Østerdalen / Soldiers during the exercise Vestland. Foto: SIMEN RUDI/HÆREN

På midten av 2000-tallet sluttet forsvarsledelsen å oppdatere planverket for det militære forsvaret av Norge.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Årsaken var at det fra Forsvarets side og fra politisk hold var et ensidig fokus på bidrag i internasjonale operasjoner, spesielt i Afghanistan.

Mange kritiske

Etter Berlinmurens fall og etter terrorangrepene 11. september 2001, var det ikke lenger noe fokus på nasjonalt forsvar, sier forsvarskilder.

Internt i Forsvaret er mange svært kritiske til at det nasjonale planverket for militært forsvar av Norge forfalt helt fra rundt 2004-20055 og ikke ble oppdatert i det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.