NorgeOrd mot ord om overvåkingsfly

Thorstein Korsvold31/10/201627 min
Et Orion P-3N fly fra 333 skvadronen / Orion aircraft. Foto: MICHAEL BRUTEIG/FORSVARET

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide hevdet i et foredrag at forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen angret på beslutningen om å velge bort nye maritime patruljefly i sitt fagmilitære råd. Bruun-Hanssen sier han slett ikke har endret standpunkt.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det var under et frokostseminar hos Atlanterhavskomiteen i slutten av september i år at påstanden kom fra forsvarsministeren. Ine Eriksen Søreide slo fast at flyene var sterkt ønsket av Forsvaret, og slo fast at forsvarssjefen har skiftet mening.

Uttalelsen vakte betydelig oppsikt blant mange av de som satt i salen og h . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.