NorgeKritiserer langtidsplanen

Thorstein Korsvold01/11/201615 min
Soldater fra HV-11 på lagførerkurs på Setnesmoen. De trente på ildoverfall sammen med veiledere og instruktører fra HV-11s distrikt. Dette var den andre uken av kurset og nivået økte for hver dag. / Home Guard during an exercise

Bladet Luftled ba tre pensjonerte generaler gi sin vurdering av langtidsplanen. Alle tre er enige om at planen inneholder til dels store svakheter. De er spesielt bekymret for landstyrkenes framtidige rolle. Det er også sterke ord som tas i bruk når Hærens nåværende tilstand skal beskrives.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det var i siste utgave av bladet Luftled at de tre pensjonerte generalmajorene Espen Amundsen, Lars Myraune og  Tor A. Sandli ble intervjuet om Forsvaret og langtidsplanen. Tor A. Sandli er generelt positiv til langtidsplanen, som han mener er et «solid steg . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.