NordenOrdførere i Finnmark vil ha åpen grense til Finland

NTB10/06/20202 min

Tana-ordfører Helga Pedersen og hennes kolleger i Utsjok og Karasjok mener det er på høy tid å åpne grensene mellom Norge og Finland.

– Det er frustrasjon blant oss ordførere i begge land over at sentrale myndigheter har så liten fokus på grensene i nord, sier ordfører Helga Pedersen i Tana til iFinnmark.

Onsdag var hun for første gang i Utsjok i egenskap av ordfører for å møte kollegaen Ilmari Tapiola. Også ordfører Svein Atle Somby i Karasjok deltok på møtet, via nett. Tema for møtet var at grenseåpningen mot Finland drar ut i tid.

Bør åpnes

– Vi synes det er veldig rart at ikke grensene mellom våre land åpnes på lik linje med Danmark. Det er lite smitte i Finland. Derimot skjønner vi godt at regjeringen venter med Sverige der det fortsatt er mye smitte og mange dødsfall, sier Pedersen.

Hun og de to andre ordførerne mener det er feil å behandle Sverige, Finland og Island likt.

I felles uttalelse fra de tre ordførerne heter det at de stengte grenser har gått hardt utover folk og næringsliv i grensekommunene. Ordførerne mener det ikke lenger er rimelig å holde grensene stengt når koronasituasjonen er under god kontroll, og det heller ikke er noen nye smittetilfeller verken på norsk eller finsk side av grensen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.