USAOver 140.000 døde av koronasmitte

NTB21/07/20203 min

For sjuende døgn på rad er over 60.000 nye daglige koronasmittetilfeller registrert i USA. Snart har landet 4 millioner smittede. Over 140.000 er døde.

488 dødsfall og 61.288 smittetilfeller er registrert i den siste 24-timersperioden, noe som bringer det totale dødstallet til 140.922 og det totale smittetallet til 3.823.763.

Det viste en oppdatert oversikt fra det Baltimore-baserte Johns Hopkins-universitetet klokken 2.30 natt til tirsdag, norsk tid.

På samme tidspunkt hadde en annen tjeneste som kontinuerlig oppdaterer koronastatistikk, Worldometers, registrert 143.834 koronarelaterte dødsfall i USA og 3.961.429 påviste smittetilfeller.

Gjenopptar pressekonferanser

USAs president Donald Trump sier han skal fortsette med TV-sendte oppdateringer om koronakrisen i landet framover.

– Jeg tenker det er en flott måte å få informasjon ut til offentligheten. Vi gjør ting veldig bra på så mange forskjellige måter, sa Trump til reportere mandag.

Presidenten vedgikk at det er stor oppblomstring av nye smittetilfeller i landet, men tok ikke ansvar for det. Han viste til at viruset herjer også i Mexico, Brasil, mange land i Europa og i Russland.

Trump sa at de kommende oppdateringene, som starter opp igjen tirsdag, vil ha oppmerksomheten rettet mot gode nyheter, blant annet knyttet til vaksineutvikling.

Han holdt daglige oppdateringer fra Det hvite hus fram til slutten av april.

Mandag la Trump ut et bilde på Twitter der han hadde på seg et svart munnbind med presidentsegl.

— Står samlet

– Vi står samlet i vår kamp for å bekjempe det usynlige Kina-viruset. Mange sier at det er patriotisk å bruke munnbind når man ikke kan opprettholde sosial avstand. Det er ingen som er mer patriotisk enn meg, deres favorittpresident, skrev han.

Trump har blitt avbildet offentlig med munnbind kun én gang tidligere. Det var da han besøkte et militærsykehus i Maryland 11. juli.

Tidligere har han forsøkt å avvise alvoret i koronasituasjonen og nektet å følge ekspertråd om å anbefale bruk av munnbind.

Meningsmålinger viser at folks tillit til Trumps håndtering av koronasituasjonen har falt. Det er bare litt over 100 dager igjen til høstens valg.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.