USAPolitireform vedtatt i Representantenes hus

NTB26/06/20202 min

Representantenes hus vedtok en omfattende politireform torsdag. Men den har ingen mulighet for å bli vedtatt i Senatet.

Reformen ble vedtatt med 236 stemmer mot 181, der bare tre republikanere støttet den. I Senatet har republikanerne flertall, og de har gjort det klart at de er imot en så bred reform.

Utvider politiutdannelsen

Reformen som ble vedtatt, tar sikte på å redusere politivold, utvide politiutdannelsen og bedre kontrollen over politiets virksomhet.

Den vil blant annet forby kvelertak, gjøre slutt på razziaer der politiet ikke banker på, utvide bruken av kroppskamera og opprette en database over ukorrekt oppførsel.

Reformen går ikke så langt som mange Black Lives Matter-aktivister har krevd, nemlig å avslutte finansieringen av politiet.

President Donald Trump har sagt at han vil nedlegge veto mot forslaget om det skulle bli vedtatt i begge kamrene. Han støtter i stedet en langt mindre omfattende reform som Republikanerne i Senatet utarbeidet, og som Demokratene blokkerte tirsdag. De mener den ikke inneholder noen konkrete krav.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.