RusslandPutins propaganda på 29 språk

Rune S. Alexandersen05/06/201529 min

På sine 15 år ved makten har Vladimir Putin kvittet seg med ubehagelige motstemmer. «Sputnik» heter det nye interkontinentale mediavåpenet.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN /rubenperu@gmail.com

I verdensbildet som Putin tegner opp for den russiske befolkningen, er det to store trusler mot Russlands sikkerhet: NATOs utvidelse østover og destabilisering av Russlands «bakgård».

Ukraina er et eksempel på det siste.

Annekteringen av Krim og krigen i Øst-Ukraina har ikke bare vært en markering av russisk militærmakt. Krigen har også vært åsted for en massiv informasjonskrig. Det russiske, ukrainske og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.