NorgeEtablerer hjemmeberedskap for Orion

Et P-C3 Orion fra 333 skvadronen i forbindelse med DV-dagen under vinterøvelsen Cold Response 2012. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

18 år etter at beredskapen ble fjernet og det ble lovet at det bare ville være kortvarig, reetablerer Forsvaret i første omgang en hjemmevaktordning for mannskapene på de maritime P-3C Orion overvåkingsflyene på Andøya. Det opplyser forsvarskilder til Aldrimer.no. 

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Den nye hjemmevaktordningen innføres med start i november og involverer i denne omgang at mannskaper ved 333 Skvadron skal være på kort responstid med hjemmevakt i helgene.

Beslutningen er tatt av fungerende luftvingsjef Odd-Arne Andreassen i 133 Luftving . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.