NATO/USARepublikanere ber Trump omgjøre Tyskland-beslutning

NTB24/06/202012 min

Flere ledende republikanere i Kongressen ber president Donald Trump revurdere planene om å trekke amerikanske soldater ut av Tyskland.

– Vi er bekymret over at mange av våre allierte ikke ble rådført om omplasseringen, skriver kongressrepresentantene, som alle er medlemmer av forsvarskomiteen i Representantenes hus, i et brev til presidenten.

De skriver at styrkene USA har i Europa, gjør at USA kan vise styrke i Midtøsten, Afrika og Sør-Asia, og at de er viktige for å avskrekke Russland og Kina.

Å trekke tilbake styrker vil skade amerikansk nasjonal sikkerhet, inkludert kampen mot terrorisme, skriver de.

Trump har sagt at han vil redusere antall amerikanske soldater i Tyskland fra 34.000 til 24.500 som ledd i arbeidet med å redusere amerikansk militær tilstedeværelse i land som han sier ikke betaler nok for forsvaret sitt. Han er også opprørt over at Tyskland kjøper russisk naturgass.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

 • Freddy

  24/06/2020 at 11:51

  Jeg støtter Trump i dette! Tyskland har bare seg selv å takke!

  Men jeg håper at disse troppene flyttes til Polen. Polen er et flott land som tar sitt forsvar og sine forsvarsforpliktelser på alvor, og derfor bør USA nå heller sørge for å flytte sine tropper dit.

  USA burde også vurdere hva de kan gjøre for å styrke sikkerheten til de baltiske landene, og hele NATOs østgrense generelt.

  Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.