NorgeRespiratorkapasitet snart sprengt

Lørenskog 20200324. Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Respiratorkapasiteten er snart sprengt ved ett av østlandets store sykehus. Akershus universitetssykehus (Ahus) har nå bedt om å få låne respiratorer fra andre sykehus. Mandag skal Helse Sør-Øst dessuten vurdere om pasienter i større grad må omdirigeres til andre sykehus.

kjetil@aldrimer.no

Allerede før den første og forventede, store bølgen med Covid-19-pasienter har startet i Norge, sliter deler av det norske helsevesenet med kapasiteten.

Det fremgår av opplysninger som Aldrimer.no sitter med.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.