NATO/USARisikerer livstidsdom etter forsøk på å få egen enhet angrepet

NTB23/06/20202 min

En amerikansk soldat med bånd til nynazister risikerer livstid for å ha forsøkt å få islamister til å angripe enheten hans i Tyrkia.

Målet var at et slik angrep skulle starte en ny «tiårskrig» i Midtøsten, heter det i tiltalen fra det amerikanske justisdepartementet.

FBI-informant

I tiltalen heter det at 22 år gamle Ethan Phelan Melzer tjenestegjorde i Italia og forventet å dra til Tyrkia da han ga opplysninger om hvor enheten hans skulle reise til en FBI-informant han trodde hadde bånd til jihadistiske grupper.

I chatterom for den nynazistiske og satanistiske gruppen «Order of the Nine Angles», også kjent som O9A, skrev han detaljert om enhetens planlagte bevegelser og utrustning i Tyrkia, og gjorde det klart at han støttet et «jihadistisk» angrep på enheten, selv om han var klar over at han selv kunne dø.

Ønsket angrep

Justisdepartementet mener han delte informasjon for å «legge til rette for et angrep mot enheten».

Han er tiltalt for å ha planlagt drap på sine medsoldater og for å ha gitt materiell støtte til terrororganisasjoner. Om han blir funnet skyldig, kan han idømmes livstid i fengsel.

Ifølge tiltalen innrullerte han seg i hæren i 2018 og ble med i O9A tidlig i 2019.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.