fbpx
 

NATO/USA– Russland blandet seg inn i «Brexit»-valget

Thorstein Korsvold21/02/201814 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/02/Brexit_Campaigners_out_side_Parliament_November_2016-1280x960.jpg

Et britisk/spansk institutt beskylder Russland for å ha blandet seg inn i «Brexit»-avstemningen i 2016. Russiske propagandaartikler fikk enorm spredning på Twitter - tre ganger mer enn «Leave»-kampanjen. Det viser en ny rapport.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I forkant av den såkalte «Brexit»-avstemningen publiserte det russiske nyhetsbyrået Sputnik og tv/nett-kanalen RT.com til sammen 261 artikler om EU og Brexit.

Det er konklusjonen i en ny rapport publisert av det britisk/spanske instituttet 89up. Rapporten slår dessuten fast følgende:

 • Russiske aktører blandet seg . . .

  Denne artikkelen er for abonnenter

  Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

  Årsabb. (introtilbud til 1. juni) Kr 1889,-

  Årsabb. Kr 2599,-

  Halvt år Kr 1599,-

  Kvartal Kr 799,-

  Månedlig Kr 279,-

  Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

  Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

  Bli abonnent

  Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.