VerdenSetter inn forsvaret for å håndtere koronautbrudd

NTB25/06/20201 min

Det australske forsvaret sender 1.000 soldater til Melbourne for å tøyle landets eneste betydelige utbrudd, i frykt for en ny bølge koronasmitte i Australia.

Delstaten Victoria har hatt en rask oppgang i covid-19-tilfeller. Den siste uken er nesten 150 tilfeller registrert, da det har oppstått klynger i storbyen Melbourne.

Utbruddet har skremt Australia, som de siste ukene har lempet på smitteverntiltakene etter å ha klart å stoppe spredningen.

Forsvarsminister Linda Reynolds sier at opptil 850 av soldatene skal hjelpe til med overvåking av 200 personer som er i karantene etter internasjonale reiser, mens 200 andre vil tilby logistisk og medisinsk støtte til teststeder.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.