USAUSA dobler dusør for IS-leder

NTB25/06/20202 min

USA dobler dusøren og utlover nå nesten 100 millioner kroner til dem som kan pågripe lederen for IS, opplyser utenriksminister Mike Pompeo.

Utenriksdepartementet i Washington D.C. har tidligere utlovet en belønning på 5 millioner dollar for opplysninger som fører til at IS-leder Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli blir pågrepet.

Al-Mawli, som i mars ble satt på USAs terrorliste, overtok ledelsen av den ytterliggående islamistgruppa etter at Abu Bakr al-Baghdadi ble drept i et amerikansk angrep i Syria 26. oktober i fjor.

I januar omtalte den britiske avisen The Guardian al-Mawli som en av grunnleggerne av IS og skrev at det var han som ledet IS-angrepet mot yazidi-minoriteten i Irak. Han skal også ha ledet IS-operasjoner andre steder i verden.

Al-Mawli skal komme fra en turkmensk familie i Irak og vokste opp i den lille byen Tal Afar vest for Mosul i Irak.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.