USAValgarbeidere frykter for sikkerheten

NTB06/11/20201 min

Valg-ledere i flere delstater sier at deres ansatte frykter for sikkerheten. Flere steder har sinte folkemengder samlet seg utenfor opptellingslokalene.

– Jeg kan fortelle deg at min kone og mor er veldig bekymret for meg, sier Joe Gloria, protokollfører i valgmyndigheten i Nevadas største fylke.

Oppsøker opptellingslokaler

I Phoenix, Detroit og Philadelphia har sinte folkemengder samlet seg ved opptellingslokaler og krevd at tellingen skal stoppe.

Dana Nessel, Michigans Attorney General, som tilsvarer en norsk riksadvokat i den amerikanske delstaten, har tvitret en bønn om at folk må slutte å true hennes valgarbeidere.

Administrasjonssjef Katie Hobbs i Arizona sier det hun er mest bekymret for nå, er sikkerheten til valgarbeiderne og at det forsinker tellingen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.