NorgeSjef Luft tror utfordringene kan løses

Alf Ragnar Olsen21/11/20187 min
Teknisk vedlikehold på C-130J Hercules flyet i NORTAD (Norwegian Tactical Airlift Detachment) i september 2016 mellom oppdragene de utfører for FN i operasjonen MINUSMA i Mali. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Luftforsvarets sjef Tonje Skinnarland forstår og deler bekymringene knyttet til overføring av tekniske verksteder og vedlikeholdsoppgaver til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og private aktører. – Vi må sette krav og betingelser som sikrer operativitet og forsvarsevne, og finne løsninger med tanke på folkeretten og nasjonale lover. Det mener jeg er mulig å få til, sier Skinnarland.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det er sterk bekymring blant Luftforsvarets personell knyttet til planene om ytterligere bortsetting av viktige vedlikeholdsoppgaver til private leverandører. Aldrimer.no skrev tirsdag at Stortinget er lovet at planlagte endringer av vedlikeholdstjenesten i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.