NordenSlik takler finnene Russland

Rune S. Alexandersen04/01/2017119 min
SEREMONI: Russiske soldater med markering ved den ukjente soldats grav rett ved Kreml-murene i hjertet av Moskva. Foto: JEVGENIJ KELIJ/MIL.RU (DET RUSSISKE FORSVARSMINISTERIET)

– Jeg er ikke redd for at Russland skal gå til angrep på Finland, sa Finlands president Sauli Niinistö i høst. Men den finske regjeringen holder likevel et våkent øye østover. Her er de «offisielle» finske rådene for å takle den krevende naboen Russland.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Hva kan egentlig Norge lære av Finland i møte med Russland? Spørsmålet er aktuelt, ettersom Finland og Norge har valgt to litt ulike strategier i møte med den store naboen.

«For Norges del har det vært opp- og nedturer (i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.