NorgeInvesterer minst 3–4 mrd. på Evenes

Rune S. Alexandersen05/01/20176 min
OVER EVENES: Bildet er fra cockpiten i et C-130H Hercules under taktisk flyging i nærheten av Evenes. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Forsvarsbygg har valgt prosjektgruppen NCR som partner i prosjekteringen av Evenes flyplass. De anslår at investeringene vil komme på 3–4 milliarder kroner de neste åtte årene.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

I 2012 besluttet Stortinget å legge den framskutte kampflybasen for F-35 til Evenes. 15. november i fjor vedtok Stortinget også å legge ned Andøya og bygge opp en ny base for maritime patruljefly på Evenes.

Les også: Andøya vedtatt nedlagt

Basen skal være beskyttet av luftvern . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.