Norge– Uttrykk for en stor bekymring

Thorstein Korsvold14/09/201745 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/11/MG_8457.jpg

Senterpartiet mener det er oppsiktsvekkende at topplederne for tre ulike våpengrener så klart har uttrykt bekymring for den militære kapasiteten. Sist ute var den nye sjefen for Sjøforsvaret, som i går sa at han frykter «at vi ikke har nok slagkraft».

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det begynner å tegne seg et bilde av en viss frustrasjon i Forsvaret, også på absolutt toppnivå. Først ute var HV-sjef Tor Rune Raabye. I mars måtte han innrømme at Heimevernet ikke har nok ressurser til å sikre Norge.

Les også:

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.