NorgeSplittet komité foran LTP-innstilling

Rune S. Alexandersen03/11/201610 min
PANSERVOGN: Soldater og M113 panservogn fra Telemarkbataljonen under øvelse Noble Ledger 2014. Foto: MATS GRIMSÆTH/FORSVARETS MEDIESENTER

Når utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget leverer innstillingen til ny langtidsplan fredag, blir det trolig med dissens på en rekke punkter. – Forhandlingene foregår nå på «et høyere plan», opplyser Frps Christian Tybring-Gjedde. – Det har ikke vært noen voldsom framgang, sier Senterpartiets rådgiver. – Det står i stampe, beskriver Venstre.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Regjeringen håper fortsatt på et bredt forlik om langtidsplanen for Forsvaret. Men behandlingen i Stortingets utenriks- og forsvarskomité vitner om at akkurat det kan bli vanskelig.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.