USABannon erkjenner ikke straffskyld

NTB21/08/20202 min

President Donald J. Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt i et fengslingsmøte torsdag. Han er siktet for svindel.

Bannon ble etter fengslingsmøtet løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar, men han har fått forbud mot å reise ut av USA, melder Reuters.

Trumps tidligere rådgiver ble pågrepet tidligere på torsdag. Han er siket for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren).

Hundretusener av givere som har donert til sammen 25 millioner dollar – over 220 millioner kroner – til kampanjen, er svindlet, sier en føderal statsadvokat i en uttalelse. Pengene skulle gå til å bygge en grensemur mot Mexico.

Tre andre personer er også siktet i saken. Det ble en stund meldt at én av disse var den fungerende sjefen for det føderale narkotikapolitiet, Timothy Shea. Det har siden vist seg at dette ikke er riktig, og at det er en annen mann med samme navn som er siktet, ifølge CNBC.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.