NorgeStiller seg bak krav om SHV-reetablering

Alf Ragnar Olsen18/10/20186 min
Øvelse Bjørgvin 2016. Tropp fra område Voss og Innsatsstyrke Bjørn West vokter Flesland. Her har Voss en fotpatrulje på vestsiden av rullebanen. SHV Hvasser i bakgrunnen ved Grimstadfjorden. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/FORSVARET

Droner vil aldri kunne erstatte det nå nedlagte Sjøheimevernet. Derfor bør kapasiteten gjenopprettes. – Skal det la seg gjøre, må det skje raskt. Da kan vi berge mye verdifull kompetanse, sier Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forsvarssjefen ville erstatte Sjøheimevernet med blant annet droner - for å overvåke kystnære farvann. Men dronene har ikke kommet, og ser ikke ut til å gjøre det heller med det aller første.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.