Norge– Straffbart med militsgruppe

Rune S. Alexandersen23/05/201724 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/05/silhuetter01-1280x854.jpg

Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er sterkt kritisk til iniativet «Vern om Norge», som hevder de står bak en ny norsk væpnet militsgruppe. – Det å drive militær virksomhet på egen kjøl er straffbart, sier nestleder Rune Rudberg i BFO.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no og THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Norges Offisersforbund (NOF) og Befalets Fellesorganisasjon (BFO) har lite til overs for initiativet om å opprette en væpnet norsk militsgruppe.

– For oss som representerer brorparten av befal og offiserer i Forsvaret, er det viktig for oss at det er Forsvaret og forsvarsansatte som er statens . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.