NorgeStyrker helikopterberedskapen etter økt skogbrannfare

Sordal 20180713. Et helikopter slukker en av de mange skogbrannen som holder p¬ i Setesdalen etter gÂrsdagens tordenvÊr. Her en fjelltopp som brenner nord for Sordal i Setesdalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STYRKER BRANNBEREDSKAPEN: Det settes inn flere brannhelikoptre i beredskap i helgen, etter varsler om betydelig økt brannfare. Her et helikopter som 27. mai 2018 prøver å slukke deler av en skogbrann i Lommedalen i Bærum. etter den ekstreme hetebølgen. Foto: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) setter etter en ny vurdering inn flere brannhelikopter fra fredag 19. til mandag 22. juni.

I helga blir brannberedskapen økt med helikopter stasjonert på Kjeller, i Førde og i Sauda, i tillegg til to maskiner på Værnes.

Også i nord

Lørdag og søndag er også ett helikopter i beredskap i Alta, melder statens skogbrannhelikopter på Twitter.

Dette kommer i tillegg til skogbrannhelikopteret som har fast beredskap på Torp.

I store deler av landet er det nå fare for skogbrann, mens det flere steder er meldt stor skogbrannfare lørdag, ifølge yr.no sin side for skogbrannfare.

Skogbrann i Hallingdal

Det brøt torsdag kveld ut skogbrann på Klevarudnatten i Nesbyen i Hallingdal. Brannvesenet har kontroll på brannen, men det brant fortsatt ved 05-tiden fredag morgen.

Politiet fikk melding om skogbrannen klokken 22.49 og rykket sammen med brannvesenet til området Klevarudnatten.

– Det er litt ulendt terreng og krevende å ta seg fram med slukkeutstyr. Det er et 200 til 300 kvadratmeter stort område som brenner, men brannvesenet har kontroll på sidene, og det er ikke fare for spredning, sier oppdragsleder Øystein Vagstad Henriksrud i Sørøst politidistrikt.

Satte inn helikopter

Flammene ble lokalisert av brannvesenets drone, og bakkemannskaper ble satt inn for å slukke.

Klokken 4.30 ble det meldt det at ett av statens skogbrannhelikoptre stasjonert på Kjeller ble satt inn i slukkearbeidet.

– Brannvesenet har rekvirert helikopter som vil bistå med slukningsarbeid. Det er kontroll på brannen, men brenner fortsatt godt i bakken, melder politiet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.