VerdenFrivillige militærgrupper i Europa vokser

Erik Hattrem26/05/20153 min
BALTISK ENGASJEMENT: Baltikum, Polen og vårt naboland Sverige opplever en stor pågang av frivillige som vil ha militær opplæring. FOTO: WIkimedia Commons

I Sverige fører frykten for det stadig mer militariserte Russland til rekrutteringsboom for heimevernet.

Av ERIK HATTREM /erik.hattrem@gmail.com

Det anerkjente tidsskriftet Newsweek har gått i dybden på tilstrømmingen av rekrutter til paramilitære grupper i Europa.

Russland vekker forsvarsvilje

Her hjemme i Skandinavia har Sverige opplevd at søkermassen til deres eget heimevern har steget kraftig etter den russiske okkupasjonen av Krim i fjor og nå den nye spenningen i de baltiske landene.

I . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.